Nakon sletanja u pakistansku prestonicu, problematični putnik je napustio avion u invalidskim kolicima

Putnici na letu aviona Boeing 777-300ER avio-komapnije Emirates između UAE i Pakistana snimili su ozbiljan incident u biznis klasi aviona. Pijani putnik je verbalno i fizički napao kabinsko osoblje, a usledila je brza reakcija posade kojoj se nije nadao.

Svaka avio-kompanija ima probleme sa pijanim putnicima, pa čak i ona koja posluje na Bliskom istoku - regionu poznatom po strikntoj zabrani konzumacije alkohola. Jedan od takvih putnika leteo je tokom vikenda na liniji Dubai (DXB) - Islamabad (ISB) avio-kompanije Emirates (EK).

Na video snimku iz biznis klase Boeinga B777-300ER jasno se vidi kako vidno pijani putnik ulazi u verbalni i fizički sukob sa posadom aviona. Dva stjuarda su ga veoma brzo savladala, oborila na zemlju i vezala kako ne bi mogao da ugrozi druge ljude u avionu.

IZVOR: X / fl360aero

Prema pisanju stranice A Fly Guy's Cabin Crew Lounge, kabinsko osoblje Emiratesa obučeno je za rešavanje ovakve vrste problema. Stjuardi i stjuardese tokom tokom procesa obuke prolaze i kroz trening kurs borilačke veštine tekvondo te je jasno da sa njima nema šale.

Nakon sletanja u Pakistan, problematični putnik je napustio avion u invalidskim kolicima, prenosi aero.telegraf.rs. Njegova dalja sudbina nije poznata.

IZVOR: X / AmirMateen2

Emirates trenutno obavlja deset nedeljnih letova između Dubaija i Islamabada koristeći Boeing 777 avione. Pored Emiratesa, na ruti saobraćaju Pakistan International Airlines, AirBlue i Serene Air, pokazuju podaci servisa za praćenje letova FlightRadar24.

Autor: Aero.telegraf.rs