Otac Džang Bo je objasnio da je ubio svog jednogodišnjeg sina i dvogodišnju ćerku iz prvog braka da bi zadovoljio zahteve svoje nove partnerke 😳

Otac i njegov novi partner koji su orkestrirali ubistvo dvoje male dece tog čoveka tako što su ih bacili sa prozora 15. sprata pogubljeni su danas u Kini, saopštio je sud.

Drama, koja je izazvala negodovanje u zemlji, odigrala se u novembru 2020. godine u stambenoj zgradi u velikom gradu Čongkingu na jugozapadu Kine.

Otac Džang Bo je objasnio da je ubio svog jednogodišnjeg sina i dvogodišnju ćerku iz prvog braka da bi zadovoljio zahteve svoje nove partnerke Je Čengčen, kako bi mogao da je oženi. Naime, njena porodica nije prihvatila da se uda za muškarca koji već ima decu.

- Ujutro 31. januara 2024. godine, Srednji narodni sud br. 5 u Čongkingu je sledio naredbu Vrhovnog narodnog suda i pogubio Džang Boa i Je Čengčena - navodi se u današnjem saopštenju suda.

Supružnici su prvostepeno osuđeni na smrt, a prošle godine je istu kaznu potvrdio i apelacioni sud. Kada je započela svoju vezu sa Zhang Boom, njegov nova partnerka Je Čengčen nije znala da je on još uvek oženjen i da ima decu. Ali kada je to saznala, odlučio je da nastavi vezu.

Nakon što je razvod konačno odobren u februaru 2020. godine, otac je pristao da plaća alimentaciju bivšoj ženi i da odgaja jednogodišnjeg sina do njegove 6. godine.

Njegova nova partnerka je, međutim, smatrala da je samo postojanje ove dece "teret za njihov budući zajednički život" i "prepreka" njenom braku sa Džang Boom, saopštio je danas sud. Mlada žena je tako na svog partnera „vršila stalni pritisak” da ih ubije, navodi isti izvor.

Njih dvoje su "odlučili da zločin prikriju slučajnim padom dece", podvukao je sud koji ih je osudio za "nehumano" ponašanje koje "prkosi granicama morala". Kina je smanjila broj zločina za koje se kažnjava smrću sa 55 na 46 u 2015.

Oni i dalje uključuju ubistvo s predumišljajem, silovanje i trgovinu drogom, ali sada isključuju makroe i šverc oružja. Osuđenici se obično ubijaju smrtonosnom injekcijom. Međutim, broj ljudi pogubljenih svake godine u zemlji ostaje tajna.

Autor: redportal.rs