Tokom suđenja on negirao krivicu i rekao da je bezuslovno volio svoju ćerku

Adam Montgomeri iz Nju Hempšira proglašen je krivim u četvrtak za ubistvo svoje ćerke (petogodišnje Harmoni Montgomeri) i manipulisanje fizičkim dokazima. „Ne radi se o pobedi ili gubitku. Reč je o petogodišnjoj devojčici koju je ubio njen otac. Ne mogu da zamislim gori zločin“, rekao je šef policije Mančestera Alen Aldenberg.

- On je kukavica. Uvek je bio kukavica. Zato je to i uradio - rekla je devojčicina majka Kristal Sori, a prenosi En-Bi-Si njuz.

Harmoni je prvi put prijavljen kao nestanak u decembru 2021. Policija veruje da je ubijena u decembru 2019. godine, iako njeno telo nikada nije pronađeno. Montgomeri već služi 30-godišnju kaznu zbog odvojenog slučaja sa oružjem.

Tokom suđenja on je negirao krivicu i rekao da je bezuslovno volio svoju ćerku. Montgomerijev advokat okrivio je njegovu suprugu, Kajlu Montgomeri, za smrt devojčice. Kejla i Adam već neko vreme ne žive zajedno, a ona je bila glavni svedok optužbe. Rekla je da je Adam Montgomeri na smrt pretukao Harmonija nakon što je uništila porodični automobil.

Ona je rekla da je nakon ubistva telo petogodišnje devojčice stavio u torbu koju je skrivao mesecima pre nego što ga se otarasio 2020. godine. Navodno je u više navrata pomerao telo devojčice. Neko vreme ga je držao u prtljažniku prijatelja automobila, u frižideru u hodniku stambene zgrade svoje svekrve, u skloništu za beskućnike i u zamrzivaču stana, piše Dejli mejl.

Sori je poslednji put video Harmonija u aprilu 2019. Nakon toga je pokušala da kontaktira Montgomerija, ali on joj nije uzvratio pozive. Ona je prijavila nestanak svoje ćerke 2021. Sud će Montgomeriju izreći kaznu nakon 1. aprila.

Autor: redportal.rs