On je nakon konsultacija sa svojim timom za kampanju rekao da ima problem da vidi "čist put do pobede" u unutarstranačkoj trci

Guverner američke savezne države Floride Ron Desantis povukao se iz republikanske trke za predsedničke izbore u SAD.

Sinoćna guvernerova odluka usledila je nakon što je glavni kandidat republikanaca, bivši predsednik SAD Donald Tramp osvojio unutarstranačke izbore u saveznoj državi Ajovi, dok je Desantis pritom tesno pobedio najbližeg rivala, Niki Hejli.

Desantis (45) je objavio povlačenje na društvenoj mreži X (Tviter) i podržao Trampa kao kandidata republikanaca na izborima za predsednika SAD u novembru ove godine.

On je nakon konsultacija sa svojim timom za kampanju rekao da ima problem da vidi "čist put do pobede" u unutarstranačkoj trci.

Blumberg je nešto ranije pisao da je Desantis razmatrao da se povuče pre republikanskih izbora u državi Nju Hempšir 23. januara, kako bi izbegao "poražavajuće" treće mesto.

Prema anketi Si-En-Ena i Univerziteta Nju Hempšir, Desantis ima samo šest odsto glasova republikanaca u toj saveznoj državi, dok Tramp ima 50 procenata, a Niki Hejli 39 odsto.

Blumberg dodaje da neki od donatora njegove predizborne kampanje žele da zadrži polički kapital, kako bi mogao potencijalno da se kandiduje za predsednika 2028. godine.

Autor: redportal.rs