Širom SAD registrovano je ukupno 788 smrtnih slučajeva uzrokovanih ubodom stršljena, osa i pčela

Muškarac iz Kentakija, SAD, preminuo je nakon što ga je napao roj pčela na njegovoj terasi. Reč je o 59-godišnjem muškarcu, po imenu Majkl Alford, koji je, prema pisanju lokalnih medija, pomerio vreću zemlje i istog trenutka napao ga roj pčela koji se nalazio u vreći, saopštile su vlasti u zvanično saopštenje.

U saopštenju se dalje navodi da su članovi porodice brzo počeli da pružaju pomoć i reanimaciju, ali, nažalost, nisu uspeli da mu spasu život, piše The Guardian.

Majkla Alforda je proglasio mrtvim zamenik mrtvozornika Džon V. Džons u lokalnoj bolnici. Istražitelji su utvrdili da je uzrok smrti respiratorna insuficijencija uzrokovana ubodom pčela, javila je lokalna televizija VBIR.

Inače, prema podacima američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), od 2011. do 2021. širom SAD registrovano je ukupno 788 smrtnih slučajeva uzrokovanih ubodom stršljena, osa i pčela. Godišnje su u proseku bila 72 smrtna slučaja, a čak 84% umrlih zabeleženo je među muškarcima.

Prošlog septembra, u Ohaju, pčele su napale 20-godišnjeg muškarca dok je sekao grane. Uboden je najmanje 20.000 puta, ali se uspešno oporavio nakon što je stavljen u medicinski izazvanu komu.

Takođe tokom 2021. godine u Arizoni je jedan čovek preminuo nakon što su ga pčele ubole stotine puta, dok su još dve osobe hospitalizovane zbog incidenta.

Autor: redportal.rs