Prvo ovladavanje engleskim jezikom a potom obuka na letelicama

Američka administracija je objavila da će početi sa obukom ukrajinskih pilota za let na F-16 avionima u oktobru ove godine. Kako je izjavio portparol Pentagona brigadni general Pet Rajder u četvrtak na pres konferenciji:

Nakon završetka jezičke obuke na engleskom jeziku u septembru, obuka i trenažni letovi na avionima F-16 počeće u oktobru ove godine u Moris avio bazi Nacionalne garde SAD u Tusonu, Arizona. Obuka ćče se vršiti na letelicama 16. eskadrile Nacionalne garde. Iako nismo u mogućnosti da poelimo sa vama konkretne brojke koliko pilota će početi obuku, očekujemo od 3 do 5 pilota na letačkoj obuci i oko desetak vojnika na obuci za logističko održavanje aviona.

Nešto ranije u utorak, dva zvaničnika SAD izjavila su za američke medije da trenažni program treba da uskoro počne. Zvaničnici su pojasnili da je prvo bilo neophodno da piloti prođu kroz osnove engleskog jezika pre nego što počnu obuku na američkim lovcima 4. generacije. Časovi engleskog jezika se takođe odvijaju u SAD, u vazdušnoj bazi Lakland u San Antoniju , Teksas.

Autor: redportal.rs