Koliko će još porodica poput ove rat uništiti?

Prva dama Ukrajine Olena Zelenski apelovala je na članove američkog Kongresa da pruže veću pomoć Ukrajini koja se, kako je rekla, već 5 meseci bori protiv ruske invazije, poručivši da bi oružje moglo da pomogne da se osigura "zajednička, velika pobeda".

- Potpuno smo slomljeni kada rat uništava naš svet. Desetine hiljada takvih svetova uništava se u Ukrajini - rekla je Olena Zelenski pred američkim kongresmenima, članovima Predstavničkog doma i Senata, piše Glas Amerike, prenosi Tanjug.

Supruga ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, prikazala je video snimke ubijene ili ranjene dece, među kojima je i trogodišnji dečak koji u Nemačkoj uči kako da koristi protetičke udove.

- Koliko će još porodica poput ove rat uništiti? Ovo su ruske ''igre gladi'' i zato tražim oružje, koje se neće koristiti da se vodi rat na nečijoj tuđoj zemlji, već da se zaštite domovi i pravo na život u njima. Odgovor je ovde, u Vašingtonu.

Sjedinjene Američke Države su od početka rata u Ukrajini izdvojile 8 milijardi dolara za pomoć Ukrajini, od toga 2,2 milijarde dolara prošlog meseca, saopštila je administracija predsednika Džozefa Bajdena.

Autor: Telegraf.rs

#Amerika

#Olena Zelenska

#rat