Kineska delegacija NIJE napustila salu na samitu za vreme govora Zelenskog ☝🏻

RED portal objavio je 11.06.2022. godine tekst pod naslovom "Zelenski: UKRAJINA će biti POBEDNIK RATA ☝🏻", međutim, na osnovu analize portala Raskrinkavanje.ba, u tekstu je tvrđeno da je kineska delegacija napustila salu na samitu za vreme govora Zelenskog, a te tvrdnje su lažne te je portal Raskrinkavanje.ba ocenio ovaj tekst kao lažnu vest.

S obzirom na to, RED portal je ispravio podnaslov, i sporne tvrdnje u okviru teksta. 👇

Predsednik Ukrajine Volodomir Zelenski uključio se putem video-linka u dijalog Šangri-La u Singapuru i izjavio je da će njegova zemlja "definitivno odneti pobedu u ratu koji je Rusija započela".

Govoreći sa nepoznate lokacije u Kijevu putem video-linka, Zelenski je rekao delegatima dijaloga Šangri-La u Singapuru da njegova zemlja nije u mogućnosti da izveze dovoljno hrane zbog ruske blokade i da će se svet suočiti sa "ozbiljnom krizom u snabdevanju hrane i glađu", preneo je Rojters.

ISPRAVKA: Kineska delegacija NIJE napustila salu tokom govora Zelenskog

Kineska delegacija na azijskom samitu o bezbednosti u Singapuru napustila je salu tokom govora predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, prvobitno je preneto na našem portalu shodno pisanjima na Strani i RIA Novostima, što nije tačno. Naime, brojne fotografije, i prisutni pojedinci, potvrđuju da nije tačno da je kineska delegacija napustila salu tokom govora ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog na Shangri-La Dialogue samitu u Singapuru. Zbog ove lažne vesti se izvinjavamo čitaocima.

Događaj se održava od 10. do 12. juna, a Zelenski je učestvovao onlajn, gde je posebno je najavio opasnost od gladi u Aziji i Africi zbog prestanka isporuke žitarica iz Ukrajine.

Autor: Tanjug

#Dijalog u Singapuru

#Singapur

#Zelenski

#rat u ukrajini