Dodao da je predsednik Džo Bajden započeo taj rat

Bivši američki predsednik Donald Tramp indirektno je okrivio ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog za ono što se sada dešava u Ukrajini, rekavši da nikada nije trebalo da dozvoli da počne rat.

- Nikada nije trebalo da dozvoli da taj rat počne, rat je gubitnik - rekao je Tramp u podkastu sa komentatorom Patrikom Bet-Dejvidom, dodajući da je predsednik Džo Bajden "započeo taj rat“, za koji je više puta tvrdio da se nikada ne bi dogodio da je bio u u Beloj kući.

U knjizi objavljenoj u ponedeljak, novinar Bob Vudvord je napisao da je Tramp razgovarao sa Putinom čak sedam puta otkako je napustio funkciju, što bivši predsednik nije ni potvrdio ni demantovao, ali je rekao da bi to bilo dobro za SAD, ako jeste.

U podkastu, Tramp je uzvratio kritičarima koji su rekli da Rusija to „ima u svom džepu“, napominjući da je „završio najveći posao ikada“, misleći na sankcije koje je odobrio gasovodu Severni tok 2.

Kasnije je dodao da ima "dobre odnose i sa Putinom i sa Zelenskim", koje je sreo prošlog meseca tokom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, kada je obećao da će pregovarati o sporazumu koji bi bio dobar za obe strane.

Autor: redportal.rs