Odbijen treći zahtev za odstupanje sudije u postupku protiv Trampa ☝🏻

Sudija Huan M. Merčan odbio je zahtev da se povuče iz postupka protiv bivšeg američkog predsednika i aktuelnog republikanskog kandidata Donalda Trampa, odbacujući optužbe o njegovoj sposobnosti da ostane nepristrasan.

Trampov advokatski tim zatražio je povlačenje Merčana iz procesa, smatrajući da se nalazi u sukobu interesa pošto je njegova kćerka angažovana kao politički konsultant istaknutih članove Demokratske stranke, uključujući i Kamalu Haris koja će na predstojećim izborima biti Trampov protivkandidat, piše AP.

Američki pravnik Endru Mekarti izjavio je za Foks njuz da ovakva odluka sudije Merčana nije nikakvo iznenađenje i podsetio da je sudija najavio izricanje presude protiv Trampa za 18. septembar, u procesu u kojem je proglašen krivim po 34 tačke optužnice. Mekarti ukazuje da je to samo dva dana pre početka prevremenog glasanja na izborima 2024. godine u Pensilvaniji:

Ovde je cilj omogućiti potpredsednici Haris i medijsko-demokratskom kompleksu da Trampa etiketiraju kao zločinca osuđenog na zatvor, samo nekoliko nedelja pre dana izbora, u vreme kada će Amerikanci već početi da glasaju u mnogim državama, ne samo u potencijalno odlučujućim poput Pensilvanije.

IZVOR: X / @AndrewCMcCarthy

Autor: redportal.rs