Atentat na Trampa naveo ga da poveruje u čuda ☝🏻

Britanski poslanik Najdžel Faraž, nekadašnji lider Stranke za nezavisnost Ujedinjenog Kraljevstva i najpoznatiji zagovornik Bregzita, izjavio je da planira sa novom strankom zameniti Konzervativnu stranku na mestu vodeće na desnom centru u Velikoj Britaniji.

Gostujući u podkastu Trigernometri, Faraž je naveo da nije verovao u čuda do nedavnog pokušaja atentata na Donalda Trampa:

Nisam verovao u čuda. Ali sada verujem. Kada vidite sliku, 3D prikaz metka i glave... To je neverovatno!

Ističe da mu je prvi sledeći cilj uspeh na lokalnim izborima koji se održavaju u maju 2025. godine, a da je strateški cilj zameniti konzervativce na mestu vodeće stranke desnog centra.

Plan je vrlo, vrlo jasan. Plan je postati desni centar britanske politike. Plan je zameniti, posle 190 godina, Konzervativnu stranku.

Na parlamentarnim izborima održanim 4. jula, Faraž je sa novoosnovanom strankom Reformisti Ujedinjenog Kraljevstva osvojio 4.117.221 glasova, odnosno 14.3%. Iako se prema broju glasova znatno primakao konzervativcima (23.7%) i postao treća stranka po snazi, britanski izborni sistem mu je obezbedio svega pet poslaničkih mesta, dok su liberal-demokrate sa 600.000 glasova manje dobile 72 poslanička mandata.

IZVOR: YT / @triggerpod

Autor: redportal.rs