Razgovor sa Maskom trebalo bi da pomogne bivšem predsedniku da pridobije drugačiju publiku od svojih konzervativnih pristalica

Preduzetnik i multimilijarder Ilon Mаsk razgovaraće večeras sa predsedničkim kandidatom republikanaca SAD Donaldom Trampom na svojoj platformi Iks Intervju nekadašnjeg Tvitera, sada sa novim imenom i vlasništvom Maska, zakazan je za jedan sat ujutru po evropskom vremenu.

Očekuje se da će Tramp privući veliku pažnju kroz intervju u trenutku kada je njegova rivalka iz redova Demokratske stranke na izborima 5. novembra Kamala Haris, bar prema američkim anketama, stigla do svoje prednosti. Razgovor sa Maskom trebalo bi da pomogne bivšem predsedniku da pridobije drugačiju publiku od svojih konzervativnih pristalica.

Zvaničnici njegove kampanje objavili su juče da će emitovanje biti na Trampovom zvaničnom nalogu, koji je obnovljen mesec dana nakon što je Mask preuzeo Tviter i koji je uklonjen 6. januara 2021, nakon što su pristalice republikanaca upali u Kongres.

Mask je podržavao Bajdena tokom predsedničke kampanje 2020, a sada podržava Trampa posebno nakon pokušaja atentata u julu ove godine.

Kritičari tvrde da je nakon što je Mask preuzeo društvenu mrežu Tviter i dao brojne ostavke, ona postala poprište znatno većeg broja objava govora mržnje i dezinformacija, koje i sam ponekad deli.

Mask, koji se smatra najbogatijim čovekom na svetu, vlasnik je proizvođača električnih automobila Tesla, dok je Tramp, koji je u prošlosti bio uporni protivnik takvih vozila, promenio stav nakon što je dobio Maskovu podršku.

- Ja sam za električne automobile. Moram da budem jer me je Ilon snažno podržao, tako da nemam izbora - javno je priznao Tramp na predizbornom skupu početkom avgusta ove godine.

Autor: redportal.rs