Najpoznatiji domaći CS:GO igrač na korak da se pridruži ekipi G2 i svom bratu Nemanji huNteru

Nikola NiKo Kovač, po mnogima najbolji domaći CS:GO igrač, već godinama nastupa za internacionalnu ekipu FaZe Clan. U početku su postizali zaista velike uspehe osvajavši čitav niz turnira. Međutim, u poslednjih godinu dana počeli su da nižu znatno slabije rezultate. Postoje brojne spekulacije zbog čega je došlo do drastičnog pada njihove forme, ali ni jedna od tih teorija nije u potpunosti potvrđena. Sa odlaskom Karrigana iz ekipe NiKo je preuzeo ulogu in game lidera koja je sa sobom donela dosta dobrih i loših stvari. Uprkos tome što je NiKo odlično vodio ekipu, nije mogao da se fokusira na ono u čemu je najbolji, fragovanje. 

Mesecima unazad postavlja se pitanje šta će se desiti sa ekipom kao i sa samim Nikolom, koji definitivno zaslužuje mnogo više od 14. mesta na kome se trenutno nalazi njegova ekipa. Našem čekanju bi konačno mogao da dođe kraj, jer kako saznajemo francuska organizacija G2 Esports je poslala ponudu za Nikolu. Detalji oko ponude nam još uvek nisu poznati, ali ukoliko se ovo ispostavi kao tačno, transfer NiKa u G2 bi mogao da bude jedan od skupljih transfera tokom celokupne eSport istorije. 

Međutim, činjenica koja je definitivno najinteresantnija u vezi sa ovim transferom je ujedinjenje Nikole sa njegovim bratom huNterom. Od kako su prvi put zaigrali Counter Strike, braća Kovač sanjaju o danu kada će nastupati za istu ekipu, i tome bi konačno mogao da dođe kraj. Pored njihovog ujedinjenja, Nikola bi konačno mogao da se vrati na svoju omiljenu poziciju pod kojom će moći da fraguje kao što je to u prošlosti i bio slučaj. 

Uprkos tome što su i Nikola i G2 odbili da daju izjave oko ovoga, poučeni iskustvom iz prošlosti, verujemo da će se ovaj transfer desiti u veoma kratkom periodu. 

Autor: relog / Redportal.rs