Direktna borba sa Kubom sa kojom se uskoro sastajemo

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je domaću Kanadu sa 3:1 (21:25, 25:20, 25:18, 25:23) u poslednoj utakmici Lige nacija u Otavi.

Izabranici Igora Kolakovića tako su prestigli Kubu u borbi za plasman na Olimpijske igre pred odlučujuće utakmice u Ljubljani.

"Orlovi" su došli do trećeg trijumfa uz pet poraza i ponovo su "živi" kada govorimo o plasmanu na F8.

Mnogo važnije je osvajanje osam bodova na FIVB svetskoj rang listi za prednost od 252:64 u odnosu na karipsku selekciju.

Trenutno se zna sedam od 12 učesnika u Parizu, a osim domaćina Francuske, to su Nemačka, Brazil, SAD, Japan, Poljska i Kanada.

Preostalih pet putnika za Grad svetlosti daće FIVB rang lista, ali prednost će imati ekipe sa kontinenta koji još nemaju predstavnika na OI.

Od onih koji još nemaju "vizu" ispred "orlova" su Italija, Slovenija i Argentina, trojka praktično sigurna za prestonicu Francuske.

Egipat će praktično ići na Olimpijske igre kao član Afrike, iako je 19. na listi, ali na Crnom kontinentu više nema kvalifikacija.

To po svim parametrima znači da će se za poslednje mesto boriti Srbija i Kuba koje se već na startu turnira u Sloveniji sastaju 19. juna.

Izabranici Igora Kolakovića potom izlaze na megdan Turskoj 21. juna, dan kasnije Poljskoj i za kraj, 23. juna Sloveniji.

Autor: espreso.rs