U decembru se procenjivala vrednost Diskorda na 7 milijardi dolara

Tehnološki gigant Majkrosoft razmatra kupovinu Diskorda, platformu za voice-chat i razmenu poruka čija popularnost je eksplodirala za vreme pandemije koronavirusa.

Izvori bliski Diskordu i Majkrosoftu, a na koje se poziva Business Insider, navode da nema još uvek nikakvog dogovora, ali da su pregovori uveliko u toku.

Glasine o mogućoj prodaji dolaze samo mesec dana nakon što je bivši direktor Pinteresta Tomaš Marčinkovski prešao u Diskord i to kao prvi ikada finansijski direktor ove kompanije.

Diskord je nastao 2015. godine i nudi usluge audio, video i tekstualnog četovanja na Meku, PC, Ajfonu i Android uređajima. Prvo je bio predviđen za gejmere koji žele da razgovaraju u toku igranja, međutim, njegova primena je postala mnogo šira.

U ovom trenutku platforma broji čak 140 miliona aktivnih mesečnih korisnika, a tome je najviše doprinela pandemija koronavirusa. Besplatna je za korišćenje, a tu je opcija i Diskord Nitro koja daje veći kvalitet snimka, brzinu aplouda i veći kvalitet strimovanja.

Zarada samo u 2020. godini iznosila je više od 100 miliona dolara.

Autor: redportal.rs