Nakon dve biopsije i kolonoskopije, Marši je dijagnostikovan rak anusa. Srećom, bolest je otkrivena na vreme.

Marši je u decembru 2017. nakon rutinskog pregleda dijagnostikovana opaka bolest. Lekar je posumnjao da nešto nije u redu pa je zakazao pregled na obližnjoj klinici.

Nakon dve biopsije i kolonoskopije, Marši je dijagnostikovan rak anusa. Srećom, bolest je otkrivena na vreme.

Bila sam veoma srećna jer je bolest otkrivena na vreme, i zato što sam imala divnu doktorku koja je svoj posao radila veoma temeljno. Dugujem joj život, poručila je.

Kasnije je ustanovljeno da je njen rak verovatno bio povezan sa HPV virusom (humani papiloma virus) iako joj ova vrsta virusa ranije bila dijagnostikovana. HPV virus uzrokuje više od 90 odsto slučajeva raka anusa, prema američkim Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti. Virus takođe može uzrokovati brojne druge vrste raka, uključujući rak grlića materice, grla i genitalija, većina toga se može sprečiti HPV vakcinom, piše copingmag.com.

Marša je imala 28 tretmana zračenjem i dve hemoterapije. Sada odlazi na kontrole svaka tri meseca i shvata da je ono najgore prošlo. Svoju borbu za zdravlje i život Marša je redovno delila sa pratiocima na društvenim mrežama, a više puta je istakla da joj veoma znači podrška i međusobna razmena iskustava.

Želim da podsetim ljude da postoji život posle raka i nakon određenog vremena bolest nije više prva stvar o kojoj razmišljate - istakla je glumica.

Marša Kros je u seriji Marka Čerija tumačila jednu od četiri glavne uloge Bri Van de Kamp. Ova TV priča premijerno se emitovala od 2004. do 2012. a i danas se reprizira na malim ekranima. Bila je veoma gledana i u Srbiji, a specifična Bri osvojila je simpatije mnogih svojim neobičnim načinom života. Uloga Bri donela je Marši nagradu Emi.

Autor: RedPortal