📍 Sreda 24. jul, Letnja pozornica na Paliću.

Petog festivalskog dana, u sredu 24. jula na Letnjoj pozornici na Paliću, u Glavnom takmičarskom programu u 21 č. će biti prikazano ostvarenje Andreina ljubav Manuela Martina Kuenke, a od 23 č. film Sinovi Gustava Melera.

U filmu Andreina ljubav glavna junakinja, petnaestogodišnja devojčica, očajnički želi da povrati ljubav svog oca, koji je nestao iz njenog života nakon što se pre nekoliko godina razveo od njene majke. Andrea pamti oca kao čoveka punog ljubavi i nežnosti i ne može da razume zašto on sada ne želi da vidi svoju decu. Andrea će uraditi šta god je potrebno da povrati očevu ljubav. To uključuje suočavanje s njenom majkom, pa čak i preduzimanje zakonskih mera.

Foto: scena iz filma

Radnja filma Sinovi prati Evu, idealistkinju koja radi kao zatvorska čuvarka i suočava se sa dilemom svog života, kada mladića iz njene prošlosti prebace u zatvor u kojem ona radi. Ne otkrivajući svoju tajnu, Eva traži da je premeste u zatvorsko krilo gde se nalazi mladić – najgore i najnasilnije u zatvoru. Ovde počinje uznemirujući psihološki triler, gde Evin osećaj za pravdu stavlja na kocku i njen moral i budućnost.

U selekciji Paralele i sudari, u bioskopu Abazija na Paliću će na repertoaru biti filmovi Rana oklevanja, 8 prizora na jezeru Biva.

U selekciji Galicija u fokusu, u Maloj sali Mira Banjac bioskopa Abazija, od 19 časova na programu je blok kratkih filmova: Lom talasa, Ne vidim te, Nijedna me reka ne štiti i Alicija radi stvari.

U selekciji Novi mađarski film, u Bioskopu Eurocinema u Subotici će u 19 časova biti prikazan dokumentarac Smrt golmana.

U selekciji Eco Dox u Art Bioskopu Lifka u Subotici, od 17 č. na programu je film Planeta Šljivova Vladimira Perovića.

U selekciji Novi evropski dokumentarni film, u istom bioskopu od 19 časova će biti prikazano ostvarenje Ujed poput pčele.

U selekcii Mladi duh Evrope u bioskopu Abazija, od 22 časa na programu su filmovi Još jedan dan, Porodični portret, Sluga ljubavi, Manija! , Čovek koji nije mogao da ćuti.

Foto: scena iz filma

Cena jednodnevne ulaznice za dva filma Glavnog takmičarskog programa je 300 dinara. Ulaznice za ovaj program mogu se kupiti na blagajni Letnje pozornice od 20. do 26. jula 2024. godine, od 20 časova. Ulaz na sve ostale festivalske projekcije je besplatan!

Autor: Redportal.rs