Jedan metar kvadratni 100 dolara 🤷‍♀️😂☝

Prema TikTok influenserima, crkva Iglesia del Final de los Tiempos, što u prevodu znači Crkva kraja vremena, objavila je vest koja je izazvala gnev među religioznim ljudima. 👇

U videu, njihov sveštenik 2017. godine izgovorio je kako prodaje delove zemlje u raju, po ceni od 100 dolara po metru kvadratnom, kao i da kupci mogu platiti koristeći Apple Pay, American Express, i druge metode. 😅

Takođe tvrdi da je imao sastanak sa Bogom, i da mu je on dao ovlašćenje da prodaje parcele na nebu.

Ali koliko su viralni snimci tačni?

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Allen Lule (@allen_lule_)

IZVOR: IG / @allen_lule_

Nakon pregleda originalnog celog video-snimka gde sveštenik drži govor u crkvi, ispostavilo se da je video isečen kako bi privukao pažnju i ostvario interakciju na društvenim mrežama.

- Crkva je zapravo satirična crkva koja se ruga sveštenicima koji lažu ljude. Takve organizacije su veoma popularne na društvenim mrežama – prenose IndianExpress i Objektiv.rs.

Pored toga, kada pretražujete ime crkve na Fejsbuku, rezultati pokazuju stranicu na kojoj se pominje da je napravljena samo iz zabave.

Čak su i tvrdili da je crkva od 2017. prikupila milione dolara prodajom komada zemlje u raju.

Ipak, dosta ljudi bilo je uvređeno ovom šalom, i nisu je najbolje prihvatili, jedan od korisnika napisao je: Nadam se da će novac koji je sakupio koristiti da kupi sebi klima uređaj ili ventilator, jer će mu biti potreban tamo gde ide nakon ovoga.

Autor: Objektiv.rs / Redportal.rs