Lice je lišeno slobode sinoć u 19 časova i predato je u dalje postupanje nadređenom tužilaštvu

Maloletnik (17) koji je uhapšen u Trebinju zbog sumnje da je počinio terorizam, na društvenoj mreži TikTok objavio je video u kom je naveo da u Srednjoj medicinskoj školi u Trebinju treba pobiti 25, a raniti 12 osoba, saznaje Glas Srpske.

Maloletnik je poreklom iz Bileće i jutros je doveden u Republičko tužilaštvo, gde će u prisustvu roditelja i stručnih osoba biti ispitan, nakon čega će biti odlučeno o daljim merama protiv njega.

Izvor blizak istrazi rekao je da je video policiji prijavio jedan naš čovek koji boravi u Holandiji.

- On je video taj video i kako je iz tih krajeva, odmah je alarmirao policiju u Holandiji i BiH. Odmah nakon prijave nadležni su reagovali i putem IP adrese je nađen maloletnik i tako je sprečena eventualna tragedija. Radi se o starijem maloletniku - rekao je izvor Avaza.

Iz Policijske uprave Trebinje saopšteno je da su danas Republičkom javnom tužilaštvu predali maloletno lice iz Bileće koje se sumnjiči da je počinilo Krivično delo terorizam.

- Policijski službenici došli su do operativnih saznanja da je jedno ili više lica, priprema teroristički akt na jednu srednju školu u Trebinju. Odmah po saznanju, obavešteno je posebno Odeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog kriminaliteta i najtežeg oblika privrednog kriminaliteta pod čijim nadzorom su provedene određene istražne radnje. Radnje koje su provedene dovele su nas do lica iz Bileće za koje se sumnjiči da je počinilo navedeno krivično delo - rekao je načelnik PU Trebinje Siniša Laketa.

Dodao je da je lice lišeno slobode sinoć u 19 časova i predato je u dalje postupanje nadređenom tužilaštvu.

Autor: Avaz