I radniku i učeniku je medicinska pomoć.

U autoservisu u Varaždinu danas je došlo do eksplozije. Dva muškarca su završila u bolnici, a jedan od njih je 15-godišnji učenik koji je u servisu bio na praksi.

Kako je utvrđeno uviđajem koji su proveli policijski službenici u saradnji s inspektorima zaštite od požara, eksplozija i oružja Područnog ureda civilne zaštite Varaždin te inspektorom zaštite na radu, do nesreće je došlo kad je na vozilu koje se nalazilo na dizalici unutar radionice, prilikom skidanja multiventila spremnika LPG plina, na neutvrđeni način došlo do propuštanja i curenja plina iz spremnika, piše Avaz.ba.

Usled navedenog došlo je do stvaranja zapaljive smese plina i zraka te njene aktivacije radom peći na lož ulje, koja se nalazila u blizini. Prilikom zapaljenja smese došlo je do nagorevanja plastike kod zadnjeg levog pneumatika vozila, što je 50-godišnji vlasnik ugasio vatrogasnim aparatom, objavila je policija.

Kod zapaljenja smese, povrede u vidu opekotina zadobio je 46-godišnji radnik i 15-godišnji učenik na praksi, koji su se u tom trenutku nalazili u radionici. Obojici je medicinska pomoć pružena u Opštoj bolnici Varaždin, a njihove će se povrede kvalifikovati naknadno, stoji u policijskom saopštenju.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja, zaključuje policija, prenosi Index.hr.

Autor: Avaz.ba