Čitave 2 godine je nad detetom činio bludne radnje na spratu porodične kuće.

Na deset godina zatvora osuđen je muškarac koji je 10 godina polno zlostavljao unuku. Visoki krivični sud RH preinačio je presudu Županijskog suda i povećao jedinstvenu kaznu zatvora s 9 na 10 godina zatvora, piše 24 sata.

Sve je počelo 2010. godine kad mu je na čuvanje poverena unuka koja je tada imala 6 godina. Čitave 2 godine je nad detetom činio bludne radnje na spratu porodične kuće. Otišao je i dalje u svom izopačenom naumu u januaru 2019. godine kad je unuka dolazila na čuvanje skidao odeću s nje i sa sebe, te je, kako stoji u presudi, u više navrata, legao go i izvršio polni snošaj s detetom mlađim od 15 godina, stoji u presudi.

Utvrđeno je da je u razdoblju od januara do februara 2020. iskoristio što se unuka nalazila samu u kući, nakon razvoda roditelja, u cilju zadovoljavanja svog polnog nagona, svestan njezine dobi ponovo pokušao imati polni odnos s unukom. S nje i sebe je skinuo odeću, i legao na dete, ali se ona izmicala i borila tako da nije uspeo u svom naumu. Pored toga on je od 2010. unuci pokazivao časopise u kojima su se nalazile fotografije muških i ženskih osoba na kojima su bili vidljivi polni organi.

Devojka je sama prijavila policiji dedu iz pakla. Od hapšenja u februari 2020. on se nalazi u istražnom zatvoru i odmah odlazi na odsluženje kazne od 10 godina. U kaznu mu je uračunato i vreme koje je do sada proveo u istražnom zatvoru. Na sudu se branio da mu je sve namešteno, a to je naveo i u žalbi koju je Visoki krivični sud odbio, a prihvatio je žalbu ŽDO te mu povisio kaznu.

Autor: Večernji.hr