Baku je pre nekoliko godina posetio i predsednik Vučić.

Nadežda Pavlović Nada je bila najstarija žena u Srbiji. Baka Nada je preminula u Beogradu u 109 godini. Oni koji su je poznavali rekli su da je do poslednjeg dana svog života bila je nasmejana

Rođena je u Kraljevini Srbiji, promenila je osam država, preživela dva svetska rata, od malih nogu se bavila sportom, drugovala sa čuvenom Desankom Maksimović, a poslednje četiri i po decenije se skrasila u centru Beograda, na Vračaru.

Decenijama je baka Nada ustajala u 6.00 č, a na počinak odlazila u 21.00 č. Dan je počinjala osveženjem i doručkom, uz obaveznu popodnevnu dremku, a zatim gledanje televizije ili primanje posete do vremena za spavanje. Nije pušila i pila, kako je rekla jedino je pre šest godina zaradila povredu kuka, a imala je probleme s visokim pritiskom.

Od malih nogu se pridružila sokolskom društvu, a ljubav prema atletici i gimnastici negovala je čitavog života. Sa vežbanjem je nastavila čak i u drugom veku svog života, pa je uzimala oklagiju za vežbanje i strunjaču za pod.

Baku je pre nekoliko godina posetio i predsednik Vučić.

IZVOR: YT / Radio-televizija Vojvodine

Do pre par godina najstarija Beograđanka je skoro svakodnevno vozila sobni bicikl, ali doktorka joj je zabranila zbog površinskih kapilara i masnog tkiva. Često bi zaboravila na vreme, pa je vozila i preko 30 minuta.

Baka Nada je duže od četiri decenije bila u zasluženoj penziji, a nekada je radila kao nastavnica nemačkog i srpskog jezika, pa ne čudi njena strast prema čitanju i književnosti.

Iza sebe je ostavila unučiće i praunučiće, koji žive po Srbiji ili u inostranstvu, a sa njima je ponajviše bila u kontaktu putem Vajbera, mada nikad nije krila da voli da koristi tablet.

Pored čitanja baka Nadežda je bila i ljubitelj muzike. Od muzike je najviše volela da sluša klasiku, na repertoaru su bili Bočeli, Pavaroti, Marija Kalas.

Autor: Pink.rs / Redportal.rs