Miljković je karijeru započeo 1979. godine u pank-rok bendu Radost Evrope, a svoj zadnji studijski album je objavio 1999. za City Records

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog muzičara. Miljković je započeo karijeru kao pevač u pank rok bendu Radost Evrope, koji je formiran 1979. godine.

IZVOR: YT / @najboljepjesmeizex-yu8481

Kroz bend je prošao veliki broj muzičara, uključujući Dimeta Todorova koji je kasnije bio član Partibrejkersa i Slobodana Loku Neškovića koji je kasnio bio član benda Urbana gerila. Bend je imao probe i uglavnom nastupao u beogradskom Studentskom kulturnom centru, a uglavnom su izvodili pesme pank rok grupe Ramons, ali i svoje.

Bend je prestao sa radom 1985. godine, a deo materijala našao se na Miljkovićevom debitantskom albumu, koji je počeo solu karijeru nakon raspuštanja benda. Na festivalu MESAM osvojio je tri nagrade. Poslednji studijski album Srečan rođendan objavio je 1999. godine, i to za Pinkovu izdavačku kuću City Records, a singl Neću da budem šljam 2021. godine.

IZVOR: YT / @Belgradebeerfest

Autor: Tanjug