Izašao njihov prvi singl It Took Me So Long

Neke saradnje moraju da se dogode, iako na prvi pogled deluju sasvim nemoguće. Ana Ćurčin svoju muziku stvara i objavljuje više od deset godina, Marko Nastić je legendarni DJi producent prisutan na sceni više od dve decenije i evo ih na jednom sasvim novom početku, na zajedničkom projektu Amnasti. Pred vama je video It Took Me So Long, prvi singl istoimenog albuma, koji će kao zajedničko izdanje na ploči i digitalno objaviti nezavisne izdavačke kuće Pop Depresija i PDV Records.

IZVOR: YT / POP Depression

- Pesma It Took Me So Long je za mene pesma o trenutku odluke, pravljenju rezai promene, dakle odmicanja od nekog starog obrasca. Istovremeno je to jedna od pesamakoja je po mom mišljenju, najbliža pop formi na celom albumu, tako da nosi sa sobom i neku lakoću, ritmičnost koja te pokreće. Kad na sve to dodamo Neu koja je stvorena za potrebe spota i vodi nas u digitalni svet, sve postaje još uzbudljivije. Jedna od vodilja unutarnašeg projekta jeste kreiranje uzbudljivog i progresivnog vizuelnog sadržaja - kaže Ana Ćurčin.

Futurustički video izmaštao je Milan Ličina, koji je stvorio Neu, kroz koju je oživeo Aninestihove na neverovatan način.

- U spotu pratimo Neu koja predstavlja ženski princip. Njeni pokreti su usklađeni sa dinamikom pesme i kroz koreografiju posmatramo kako se oslobađa uticaja koji je simbolično vežu za odnose. Svetlosne niti koje slobodno prolaze kroz nju sugerišu da tim trenucima upravljaju naši unutrašnji osećaji, dok ples predstavlja univerzalnu poruku o prevazilaženju izazova. Želeo sam da u potpunosti iskoristim mogućnosti savremene real-time tehnologije. Snimljeni su stvarni pokreti tela i lica kroz motion capture, a zatim preneti na digitalnog humanoida kroz skeniranje i adaptaciju u MetaHuman karaktera. Sve ostalo,od animacije do montaže, realizovano je u Unreal Engine-u - objašnjava kreativni proces rada na spotu Milan Ličina.

- Čini mi se da je pesma It Took Me So Long prošla kroz najviše transformacija tokomgodina rada na albumu. Svaka verzija mi se dopadala, ali sada je konačno dobila svojsavršen zvuk. Kako je ova pesma naslovna na albumu, jer kako sam naziv kaže - dugo namje trebalo da završimo album - mislim da je savršen izbor za singl koji će predstaviti našprvenac publici. It took us so long, but it was all worth it 😊 - sumira rad na pesmi i albumuMarko Nastić.

Kompletan album It Took Me So Long s osam pesama biće dostupan 26. aprila na digitalnoi ploči. Preorder ploče kreće s izlaskom singla, a svoj primerak rezervišite na PDV records i Antishopu, kao i na sajtu Pop Depresije.

Autor: redportal.rs