Izvode tradicionalnu muziku balkanskih prostora odevenu u novo ruho 🎶

Sastav Kalem je za samo nekoliko dana rasprodao koncerte 13. marta u Knjaževsko - srpskom teatru u Kragujevcu i 19. marta u Domu omladine Beograda 🎶

- Prvi put ćemo izaći na čuvenu scenu Doma Omladine Beograda i prvi put to nećemo učiniti sami. Ovaj koncert će se od ranijih razlikovati po tome što će još 2 instrumenta krasiti jedan deo našeg repertoara, perkusije, koje svira Andreja Krstić, kao i bas gitara koju će svirati Miloš Bosnić. Ova 2 momka su bili naši saborci kroz razne priče u prošlosti, a sada je došao trenutak da ih okupimo uz Kalem. Jedva čekamo da publici predstavimo neke nove aranžmane dobro poznatih pesama - kazao je gitarista grupe Kalem Dušan Popović Lipovac.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Stefan Ilić (vokal/violina) ističe da je lepo uz sebe imati i goste kada nastupaju na velikim scenama.

- Veliko je zadovoljstvo što će nam gosti na beogradskom koncertu biti 2 izvanredna, multitalentovana muzičara. Iz Hrvatske nam dolazi Pavao Anić, sjajni mladi pevač i harmonikaš. Svojom interpretacijom sevdaha i narodne muzike uopšte Pavao dodiruje srce slušaoca i budi najtananije emocije. Sa druge strane, Dušan Stojadinović poznatiji kao Dule Resavac je izvođač koji donosi svež autorski zvuk oslonjen na narodno stvaralaštvo. Dule je multiinstrumentalista i pevač širokog opusa žanrova. Inače je i kolekcionar retkih muzičkih instrumenata pa se nadamo da će i na naš koncert poneti neki koji još do sada nismo videli - rekao je on.

Foto: Zoran Miodrag/Zoran Miodrag

Ovaj dvojac će imati i sjajne goste na kragujevačkom koncertu. Na sceni će im se pridružiti vokalni solista Katarina Bogdanović i pijanista i akordionista Ivica Đokić.

Karte za oba koncerta su rasprodate za svega nekoliko dana. Možete ih pratiti na njihovim društvenim mrežama gde ćete prvo pronaći informacije o njihovim narednim nastupima.

IZVOR: YT / Kalem - music

Sastav Kalem izvodi tradicionalnu muziku balkanskih prostora odevenu u novo ruho, kako bi savremenom slušaocu približila bogato kulturno nasleđe našeg podneblja. U sastavu ovog jedinstvenog ansambla su akademski muzičari pevač, violinista i kompozitor Stefan Ilić i gitarista i kompozitor Dušan Popović Lipovac. Stil Kalema je zapravo fuzija njihovih individualnih pristupa muzici, Dušan ga obogaćuje prizvukom mediterana i klasične muzike, a Stefan, svojim izvornim stilom pevanja i sviranja, narodnim duhom naše baštine.

IZVOR: YT / Kalem - music

Autor: REDPORTAL.RS