Po 1. put u Srbiji nastupaju pijanistkinja Sofija Mazar i bas Markus Hollop, dobitnik Gremija 🎶

Koncert Opera u Atrijumu održaće se 3. 3. 2024. godine u 19.30 časova u Atrijumu Narodnog muzeja, na kom će nastupiti pijanistkinja iz Izraela Sofia Mazar, sopran iz Srbije Marija Jelić i bas Markus Hollop iz Berlina.

Foto: International Opera Foundation

Na koncertu će biti izvedene arije i dueti iz opera Verdija, Đordana, Genoa, Bizea, Boita i to iz Moći sudbine, Andre Šenijea, Fausta, Mefistofela i drugih.

Publika će imati prilike da čuje Sofiju Mazar i Markusa Holopa koji prvi put nastupaju u Srbiji.

Foto: International Opera Foundation

Sofija Mazar je ugledna pijanistkinja iz Izraela koja nastupa sa mnogim istaknutim operskim umetnicima, a i direktor je Jerusalimskog operskog festivala, dok je Markus Holop ugledni bas koji je dobitnik Gremi nagrade, a nastupao je u Pariškoj operi, operi Kovent garden u Londonu, operi u Barseloni, Rimskoj operi i mnogi drugim operskim teatrima u svetu.

Marija Jelić naš sopran koja je nastupala sa Plasidom Domingom, Elinom Garančom, Džonatanom Tetelmanom, Hoze Kurom, ostvarila mnoge uloge na domaćoj i inostranim scenama a 14. 2. 2024. godine učestvovala na koncertu u rasprodatoj sali Kolarčeve zadužbine Pučinijevih 12 strana ljubavi.

Ulaznice za ovaj poseban operski koncert mogu se nabaviti na Ticket Vision prodajnim mestima i na sajtu tickets.rs.

Autor: redportal.rs