Nizom savršenih pop albuma sa pregršt hitova grupa Eva Braun je ostavila za sobom duboki trag, koji danas služi mlađim autorima kao primer

Jedna od najvažnijih domaćih pop rok grupa, Eva Braun, održaće koncert u sredu 14. februara od 21.00 sat u Dorćol Platzu. Za ovogodišnji Dan zaljubljenih bend će izvesti svoje vanvremenske hitove poput Sasvim običan dan, Lavirint, Zmajevi, Mala prodavnica užasa, Tako je čudno, zar ne?, kao i novije pesme Ti si sve, Jadransko more i Komadić koji nedostaje.

IZVOR: YT / evabraunonline

- Nekako se uvek pogodi da sviramo u Beogradu u februaru, pa je onda logično da održimo koncert baš na Dan zaljubljenih, budući da je većina naših pesama prevashodno ljubavne tematike. Iz tog razloga nema prevelike potrebe da posebno usklađujemo repertoar, ali ubacićemo i nekoliko pesama koje dugo nismo uživo izvodili. U odnosu na prethodne nastupe, prvi put sviramo u Dorćol Platzu. Pored toga, imamo i novog bubnjara, Damjana Dašića, koga publika koja prati domaću scenu zna kao lidera sastava Magic Bush, ali i sastava Bestbeat, jednog od najboljih svetskih tribjut sastava Bitlsa. Pripremamo i neka iznenađenja, a kao predgrupu dovodimo bečejske Maršale, koji su budućnost srpskog popa. Posebno se radujemo svakoj svirci u Beogradu, jer taj grad nas je i stvorio. Obožavamo beogradsku publiku i jedva čekamo koncert 14. februara - izjavio je pred beogradski koncert frontmen benda Goran Vasović.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 1.800 dinara onlajn putem Ticket Vision sajta, kao i preko njihove prodajne mreže.

Foto: Redportal/Iva Tanacković

Oslanjajući se na tradiciju engleskog gitarskog pop zvuka, grupa Eva Braun je tokom svoje duge karijere, stvorila izuzetan opus koji na srpskom jeziku jednostavno nema pandan. Sa prefinjenim melodijama i poetičnim tekstovima, bečejski sastav postavio je visoke standarde na domaćoj sceni u poslednje tri decenije. Nizom savršenih pop albuma sa pregršt hitova ostavili su za sobom duboki trag, koji danas služi mlađim autorima kao primer.

Bend Eva Braun osnovan je u proleće 1991. godine u Novom Sadu, kada su nastale i prve pesme Kuća lutaka, Kao da znam, Sva tvoja ćutanja, Dan pobede. Debi album Prisluškivanja izdat je 1992. godine, a kritika ga je ocenila kao jedan od najlepših debija u istoriji ovdašnje rok scene.

Foto: Redportal/Branislav Milošević

Sa njihovog drugog albuma Pop Music iz 1995. godine, koji je bio odlično prihvaćen, izdvojila se pesma Sasvim običan dan. Treći studijski album Eve Braun Heart Core bio je jedan od najprodavanijih albuma u tadašnjoj državi, Saveznoj republici Jugoslaviji.

IZVOR: YT / evabraunonline

Početkom novog milenijuma, 2001. godine, svetlost dana je ugledao album Everest, a prvi singl bio je Meg Ryan Blues, dok je video spot za ovu pesmu režirao Stefan Arsenijević, koji u svojoj biografiji ima i nominaciju za Oskara.

Povratnički album Playback objavljen je u junu 2011, a u narednim godinama grupa Eva Braun sporadično objavljuje nove pesme: Put za Lisabon, Rikošet, Kao kišna kap i Dan posle. Singl Ti si sve bend je objavio početkom 2022, a usledile su i pesme Jadransko more i Komadić koji nedostaje.

IZVOR: YT / evabraunonline

Autor: Redportal.rs