Da li još ima nade za rokenrol u Srbiji?

OT bend bio je jedan od retkih pokušaja stvaranja boy rock benda na našim prostorima. Članovi benda bili su četvorica učesnika muzičkog rijalitija Operacija trijumf. Takozvana rok ekipa iz tog takmičenja u sastavu Nikola Paunović, Nikola Sarić Sajko, Vukašin Brajić i Đorđe Gogov bila je pravi hit i osveženje na srpskoj muzičkoj sceni, učestvujući na Beoviziji 2009. sa pesmom Blagoslov za kraj. Iako nisu uspeli da pobede, već su osvojili drugo mesto, pesma je ubrzo postala hit.

Ljubitelji rok muzike očekivali su dosta od njih, s obzirom da su jedan od retkih rok bendova nastalih kod nas u 21. veku. Međutim, nakon godinu dana postojanja i tri zajedničke pesme, članovi benda su se razišli i nastavili sa samostalnim karijerama. S obzirom da niko od njih nije uspeo da napravi značajniju solo karijeru i postane poznati izvođač, pitamo se gde se nalaze nakon 10 godina i čime se bave? Da li neko može da živi baveći se rokenrolom u Srbiji?

Dosledni rokeri

Dvojica Nikola, kako saznajemo, promenili su profesije i prestali da se bave pevanjem. Međutim, Vukašin Brajić i Đorđe Gogov ostali su dosledni muzici i rokenrolu. Štaviše, možete vrlo lako naleteti na nekog od njih dvojice na rok svirci u nekom od beogradskih pabova ili klubova koju ste sasvim slučajno posetili. Vukašin se svojim pratiocima na Instagramu nedavno pohvalio i novim stajlingom.

View this post on Instagram

Out of all the lies I’ve told, “Just kidding!” is my favorite.

A post shared by Rockin Hood (@rockin.hood) on

IZVOR: IG / @rockin.hood

Čini se da Vukašin Brajić, bez obzira na komercijalne interese, nije odustao od stvaranja muzike, što svakako može da raduje sve ljubitelje rokenrola u Srbiji. 

View this post on Instagram

Spremam nove stvari i boli me što znam da nijedan radio u Srbiji neće da ih pusti... Ali ih spremam.

A post shared by Rockin Hood (@rockin.hood) on

IZVOR: IG / @rockin.hood

Đorđe Gogov je još povučeniji od očiju javnosti, a o njegovim svirkama saznajemo iz reklama objekata u kojima svira. 

View this post on Instagram

Veceras sa Vama,Djordje Gogov!!!

A post shared by Snatch Coffee Shop (@snatchcoffeeshop) on

IZVOR: IG / @snatchcoffeeshop

Možemo zaključiti da rokenrol u Srbiji nije zaista umro, već se samo sklonio u ilegalu od velikih reflektora estrade. Možda je to i više u skladu sa njegovom prirodom.

Autor: redportal.rs

#OT bend

#operacija trijumf

#rokenrol

#sajko

#vukasin brajic