Njegovo srce nije izdržalo

Američki reper i glumac DMX preminuo je danas, u 50. godini života, 5 dana nakon što je pretrpeo srčani udar.

Popularni izvođač, čije je pravo ime bilo Erl Simons, bio je hospitalizovan, a porodica je sa njim u bolnici bila do poslednjih trenutaka.

U izjavi koju su dali javnosti nakon smrti, njegova porodica je rekla da je on bio "ratnik koji se borio do samog kraja".

- Erlova muzika inspirisala je bezbroj obožavalaca širom sveta i njegovo ikonično nasleđe će živeti zauvek - stoji u poruci.

DMX, što je skraćenica od Dark Man X, kako su ga zvali fanovi, bio je jedan od vodećih hip-hop izvođača, koji je sarađivao sa umetnicima kao što su JAI-Z, Ja Rule i LL Cool J.

Svoj nadimak uzeo je kao asocijaciju na ime mašine koja se koristi u rep pesmama.

Kao najpoznatije pesme ovog izvođača ostaće upamćene Party Up (Up in Here) i X Gon' Give It To Ya.

DMX je takođe bio i glumac, pojavljujući se u filmovima poput Od klevke do groba, Romeo mora umreti i Exit Wounds.

Reper je ostao upamćen kao čovek koji je "voleo svoju porodicu svim srcem", kako i stoji u saopštenju porodice povodom njegove smrti. Rođen je u Njujorku 1970. godine, a godinama se borio protiv zavisnosti od droge i proveo je više meseci u rehabilitacionim centrima.

Postao je otac sa samo 15 godina, odležao je zatvorske kazne pod optužbama koje uključuju okrutnost prema životinjama, nesmotrenu vožnju, posedovanje droge i posedovanje oružja.

- Molimo vas da poštujete našu privatnost dok tugujemo zbog gubitka svog brata, oca, ujaka i čoveka koga je svet poznavao kao DMX - zaključak je saopštenja njegove porodice.

Autor: redportal.rs