Dodao da njegovo telo nikada nije pronađeno 😥

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden izneo je mogućnost da je njegov ujak koji je učestvovao u pacifičkoj kampanji tokom Drugog svetskog rata možda postao žrtva kanibala, nakon što je njegov avion oboren iznad Nove Gvineje.

Bajden je to prokomentarisao nakon posete ratnom spomeniku nestalima u akciji u svom rodnom gradu Skrentonu u Pensilvaniji stavljajući ruku na ugravirano ime Ambrouza Finegana, čiji je avion oboren i čije telo nikada nije pronađeno, prenosi Rojters.

- Leteo je na jednomotornim avionima i obavljao izviđačke letove iznad Nove Gvineje. Dobrovoljno se prijavio jer neko nije mogao da stigne. Oboren je u oblasti gde je u to vreme bilo mnogo kanibala u Novoj Gvineji - rekao je Bajden novinarima.

On je dodao da Fineganovo telo nikada nije pronađeno.

- Ali, američke vlasti su se vratile i pronašle neke delove aviona i slično - rekao je Bajden.

On je priču o čoveku koga je nazvao „ujka Bosi” već ispričao na odvojenom događaju kao odgovor na navodni komentar republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa da „naivčine i gubitnici” umiru u borbi. Tramp je negirao da je rekao tako nešto.

Poslednje opaske o ujaku usledile su na kraju nostalgične dvodnevne posete ključnoj državi Pensilvaniji važnoj za reizbor za predsednika, a poseta je uključivala i 90 minuta boravka u domu iz detinjstva u Skrentonu, prenosi RT Balkan.

Autor: redportal.rs