Imerzivna plesna predstava za bebe uzrasta 6 -24 meseca, kao i decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Premijera plesne predstave za bebe i decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, održaće se u petak 4. oktobra u 17 sati u Malom pozorištu Duško Radović. Reprize u oktobru -05.10. u 17.00 / 06.10. u 12.00 / 12.10. u 17.00 / 13.10. u 12.00 / 20.10. u 12.00

Bez kretanja i pokreta ne bi bilo sveta. Bez sila, energija i osećaja ne bi bilo kretanja. Bez kretanja ne bi bilo susreta. Neka kretanja su vidljiva, neka su nevidljiva. Neke sile i snage su vidljive, neke su nevidljive. Neki susreti su vidljivi, neki su nevidljivi. Ali i one koje vidimo i koje ne vidimo – svi osećamo, na neizreciv način.

Predstava je inspirisana vidljivim i nevidljivim silama koje pokrećumakrokosmose i mikrokosmose, silama koje pokreću rituale, kretanjima itokovima koje pokreću tela, osećanja, susrete, koje stvaraju zajednice.

Predstava afirmiše lepotu u osećaju promenljivosti, u smislu koji izmiče, u momentu koji nestaje dok se novi stvara.

Predstava sadrži citate tradicionalnih plesova Japana, Tibeta i Kine. Predstave za bebe, kao i decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, koreografkinje Dalije Aćin Telander prepoznatljive su po njenom progresivnomi nesvakidašnjem pristupu savremenoj estetici pozorišta za decu.

Formatinjenih predstava podrazumevaju slobodno kretanje publike u zajedničkom prostoru, sa izvođačima, kao i produženo trajanje predstava koje omogućavapublici da iskustvo predstave usklade prema svojim potrebama.

Njene predstave jednako su intrigantne kako za decu, tako i za odrasle, a ujedno naglašavajuvažnost zajedničkog iskustva roditelja/staratelja i dece u susretu sa umetnošću. Njen rad se zasniva na primarnosti pokreta u afektivnom, emocionalnom i psihološkom smislu, kao i u komunikacijskom smislu.

Celokupan dizajn njenih predstava insistira na važnosti čulne stimulacije, kroz apstraktne forme i ples.

Takođe, njen se rad bazira na fenomenološkom pristupu opažanju i pažnji,kao i najnovijim naučnim studijama u oblasti neurologije.

Dalija se trenutno bavi akademskim istraživačkim radom posvećenomkoreografskim praksama za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom naUniverzitetu umetnosti u Stokholmu.

Izvođenje predstave traje dva/tri sata. U okviru navedene satnice/trajanjamožete doći/ući na predstavu kada vama odgovara i takođe odrediti kadaželite da odete – ili možete biti sa nama sve vreme.

Predstava se odvija u imerzivnom prostoru, u kom se i publika i izvođačinalaze zajedno tokom celog izvođenja. Publika se slobodno može kretatipo prostoru.

Deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, kao i njihovi pratioci, neplaćaju ulaznice uz obaveznu najavu dolaska na biletarnicu pozorišta.

Radno vreme biletrnice od utorka do nedelje od 10 do 15 časova.

Ponedeljak – slobodan dan! Kontakt: 011/ 78 58 440, biletarnica@malopozoriste.co.rs

Koreografija: Dalija Aćin Telander

Total dizajn (scena, kostim, svetlo): Dalija Aćin Telander

Kompozitor: Goran Simonoski

Video dizajn: Filip Mikić

Igraju:Ana Ignjatović-ZagoracFilip StankovskiMladen VukovićĐorđe Živadinović-Grgur

Izvršna produkcija: Sanja Beštić

Asistent na produkciji: Tijana Matić

Autor: redportal.rs