Sprema se i humanitarni bal za decu 😍

Vlasnik Pink Media Grupe Žex danas je izmamio osmehe na licima mnogih mališana povodom početka nove školske godine. Tom prilikom, Žex je obezbedio pun kamion školskog pribora, a nije zaboravio ni simbolični džeparac, kojim je želeo da deci prenese radost koju je i sam osećao kao dete. 💖 Ovaj humani gest obradovalo je decu bez roditeljskog staranja u beogradskom domu Jovan Jovanović Zmaj, kao i sve mališane školskog uzrasta iz preostalih šest domova u glavnom gradu. 👇

Foto: Printscreen YouTube / Zeljko Mitrovic

Vrednost školskog pribora procenjuje se na više desetina hiljada evra, a deca su nakon prvog školskog dana dočekana sa nezaboravnom pažnjom i pažljivo osmišljenim poklonima. Ova akcija deo je šire inicijative 30 događaja za 30 dana, kojom Pink obeležava 3 decenije postojanja. 🥳

Pored donacije školskog pribora, Žex je najavio i osnivanje fondacije pod nazivom Dečija akademija nauke i umetnosti, koja će početkom sledeće godine pružati podršku talentovanoj deci željnoj znanja. Fondacija će sponzorisati učenike sa izuzetnim uspehom na takmičenjima i u školi, pružajući im dodatne mogućnosti za razvoj.

Foto: Printscreen YouTube / Zeljko Mitrovic

U dom "Jovan Jovanović – Zmaj" doneli smo pun kamion potrepština za školu. Kao mali, uvek sam se radovao polasku u školu, ne samo zbog nove školske godine, nego što sam tada dobijao džeparac. I ja sam to isto uradio, klincima sam doneo džeparac kojem su se i više obradovali nego školskom priboru. U sklopu naše čuvene akcije 30 događaja – za 30 dana, povodom 30 godina Pinka, imaćemo 10 humanitarnih akcija ovog tipa. Početkom sledeće godine planiram osnivanje fondacije koja će se zvati "Dečija akademija nauke i umetnosti”. Ona će sponzorisati i pomagati decu koja su željna znanja, koja imaju dobre ocene i koja postižu dobre rezultate na različitim takmičenjima. Vidimo se vrlo uskoro, kada budemo organizovali humanitarni bal za ovu i mlađu dečicu na kome ćemo održati aukciju njihovih umetničkih radova – rekao je Žex u intervjuu za Pink.

Foto: Printscreen YouTube / Zeljko Mitrovic

Tokom narednog perioda, Žex planira organizaciju humanitarnog bala, na kojem će biti prikupljana sredstva kroz aukciju umetničkih radova mališana.

- Drugi septembar i drugi od 30 događaja koji organizujem povodom 30 godina Pinka! Ovo je mesec solidarnosti,naročito prema deci, došlo je vreme za buđenje, jer život ne može da čeka, pažnja i solidarnost moraju biti svuda oko nas! - napisao je Žex uz snimak iz doma sa decom koji je podelio na Instagramu.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Zeljko Mitrovic (@zeljkomitrovic)

IZVOR: IG / @zeljkomitrovic

Autor: K.Đ.