Novo delo jednog od najpoznatijih italijanskih pisaca krimi romana i istorijskih trilera ✒️

Iz pera italijanskog pisca Đulija Leonija stiže nam novi roman iz serijala o Danteu Aligijeriju - Poslednja Danteova tajna.

Piza, 1313. Na sahrani Hajnriha VII Dante postaje svestan da su zajedno sa carom umrle i njegove nade za budućnost Italije, kao i mogućnost da se, konačno, vrati u Firencu. U najmračnijem času njegovog života, prići će mu nepoznati čovek i reći da u Apuliji postoji vitez koji tvrdi da je direktan potomak velikog Fridriha II. On se krije u blizini Lučere gde još odolevaju preživeli muslimanski plaćenici koje je car unajmio. S obzirom na to da nema više šta da izgubi, osim životnog dela koje piše godinama, prerušen u hodočasnika Dante će krenuti na dug i opasan put. Na tom putu susrešće tajanstvenu devojku germanskog porekla, upoznati lepote muslimanske kulture i shvatiti da je stigao do prelomne tačke u životu…

Lučera, 1936. Restauracija male srednjovekovne crkve je skroman zadatak, ali za Čezara Marnija, arhitektu kog prate poteškoće i finansijske nedaće, nimalo lak posao. Zahvaljujući upravo tom angažmanu, Marni će se, bez svoje volje, naći u centru međunarodne spletke čiji su zamešatelji ambiciozni nemački naučnici i vešti dvostruki igrači… Lučera će se pokazati kao mesto na kojem je sahranjeno previše tajni. Među njima i jedna koja se tiče oca italijanske književnosti, Dantea Aligijerija

Đulio Leoni važi za jednog od najpoznatijih italijanskih pisaca krimi romana i istorijskih trilera, zahvaljujući uspehu knjiga posvećenih upravo istragama Dantea Aligijerija, prevedenih u tridesetak zemalja sveta.

Roman Poslednja Danteova tajna možete naći od petka 22. marta u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Foto: Iva Burazor/Laguna

Autor: redportal.rs