Dirljiva priča CRVENOG ŠATORA otkriva zaboravljeni svet čudesnih rađanja, robova, zanatlija, kućnih bogova i sestrinskih tajni 📕

CRVENI ŠATOR Anite Dajamant je moderni klasik koji na originalan način tumači jednu od najstarijih priča.

Ime joj je Dina. U Bibliji, u Knjizi Postanja, samo se pominje u mnogo poznatijim poglavljima o njenom ocu Jakovu i njegovih 12 sinova. Ispričan glasom Dine, ovaj roman otkriva tradicije i nemire u životima žena iz prošlosti - svet crvenog šatora.

On počinje pričama njenih majki - Lie, Rahile, Zilpe i Bilhe - 4 Jakovljeve žene. One vole Dinu i daruju je veštinama koje će joj pomoći u njenom potonjem životu. Naposletku, kada se bude zaljubila, doći će do tragedije zbog koje će morati da pobegne od porodice.

Dinina saga dopire iz jednog izuzetnog perioda rane istorije i vezuje čitaoca nitima neodoljive privlačnosti. Dirljiva priča Crvenog šatora otkriva zaboravljeni svet čudesnih rađanja, robova, zanatlija, kućnih bogova i sestrinskih tajni.

Anita Dajamant je nagrađivani novinar. Bestseler Njujork tajmsa ponovo možete naći od srede 17. aprila u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Foto: redportal.rs/laguna

Autor: Redportal.rs