⏰ četvrtak, 9. maj, MTS Dvorana

Huan Pablo Eskobar, poznat i pod promenjenim imenom kao Sebastijan Marokin, nakon velike popularnosti knjige Moj otac Pablo Eskobar u četvrtak 9. maja u MTS Dvorani održaće po prvi put u Beogradu uživo predavanje, nakon čega će uslediti i razgovor sa publikom. Na svom predavanju, koje godinama unazad izaziva globalnu pažnju i puni dvorane širom sveta, Eskobar će podeliti svoj primer i svedočenje o izlasku iz loših životnih okolnosti i nasilnog okruženja i napraviti izbor kojim bise spasio i poboljšao sopstveni život.

Foto: guido adler

Uprkos svom zloglasnom prezimenu, Huan Pablo, odabrao je život mira i pomirenja. U posebnom dijalogu sa publikom govoriće o svom nesvakidašnjem životnom iskustvu i predstaviti svedočenje čoveka koji je, u svom ranom detinjstvu učio kroz moć, obilje i najsurovije nasilje, a koje ga je istovremeno istinski preobratilo i navelo da prihvati mirkao način života.

Njegova potresna ispovest i životna priča, govore o tome kako je uspeo da se izvuče iz neželjenog nasleđa, kako je video dve suprotne strane svog oca i živeo život u bekstvu. Huan Pablo će pružiti uvid u okruženje u kome je odrastao i na koji ga je način to obeležilo i formiralo u čoveka u kog je stasao. Intiman presek očeve biografije, sa posebnom osvrtom na uticaj koji su njegov otac i ljudi oko njega ostavili na mlađe generacije, ima za cilj sagledavanje načina na koje je moguće promeniti i kolektivne i pojedinačne narative, vrednosti i verovanja današnje omladine.

Uzimajući u obzir celokupno teško nasleđe svog oca, Huan Pablo Eskobar, saznanje o tome čime se bavi njegov otac, dobio je sa 7, a prvu veliku lekciju već sa 9 godina. Pablo Eskobar, savetovao je svog sina da nikada ne krene njegovim stopama.

- Moj otac nije osoba koja treba da se oponaša. On je pokazao put koji nikada ne treba da sledimo kao društvo, jer je to put samouništenja, gubitka vrednosti i mesta gdeživot prestaje da bude važan. Naučio sam dosta toga od mog oca, a najvažnija od svih lekcija je ta da ako želim da živim, moram biti potpuna suprotnost njemu. Za mene je on bio sjajan otac. Imam na hiljade pisama koja mi je napisao i u kojima mi je davao razne savete... ohrabrujući me da steknem obrazovanje, budem dobra osoba, držim se podalje od svega što je loše.

Ograničen kontingent ulaznica za ovo ekskluzivno gostovanje i ispovest Huana Pabla Eskobara. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni mts Dvorane i onlajn po pretprodajnim cenama, u kategorijama regularne i VIP ulaznice.

IZVOR: YT / Moj otac Pablo Eskobar

Autor: Redportal.rs