Tribina će se održati 1. decembra

Sto šesta tribina Laguninog književnog kluba biće održana u petak, 1. decembra, od 18 sati u knjižari Delfi u SKC-u 📗📖. O knjizi Severne vode Ijana Makgvajera razgovaraćemo sa prevodiocem knjige Goranom Skrobonjom i piscem i novinarom Stefanom Markovićem.

Sa divljim, nezaustavljivim zamahom i duhom crnjim od najcrnje noći, Makgvajer plete izvanrednu priču o ljudskosti u najekstremnijim uslovima.

Henri Draks je harpundžija na Dobrovoljcu, koji se zaputio iz Jorkšira u bogate vode arktičkog kruga. Na brodu je takođe, prvi put, Patrik Samner, nekadašnji vojni hirurg upropašćenog ugleda, bez novca i bez bolje prilike od toga da plovi kao brodski lekar na nasilnom, prljavom i zlehudom putovanju 🧐.

U Indiji, za vreme opsade Delhija, Samner je mislio da je iskusio samo dno. Nadao se privremenom predahu na Dobrovoljcu, ali sa Draksom u posadi ispostavlja se da je odmor nemoguć. Otkriće zločina u spremištu broda pokreće Samnera da nešto preduzme. I dok se odvija sukob između dva čoveka u ledenoj tami arktičke zime, postavlja se sudbonosno pitanje: ko će preživeti do proleća 🤔?

Autor: redportal.rs