Parlamentarni izbori će se u Francuskoj održati 30. juna i 7. jula

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi kritikovao je aktuelnog predsednika Emanuela Makrona zbog raspisivanja vanrednih izbora za parlament, ocenivši da ono predstavlja veliki rizik za državu i za predsednika.

Sarkozi, koji je bio predsednik Francuske od 2007. do 2012. godine, rekao je u intervjuu za Žurnal di Dimanš da bi ta Makronova odluka mogla zemlju da gurne u "haos" iz koga će biti teško da izađe, prenosi Euraktiv.

Govoreći o liderima desnice Sarkozi je ocenio da je lider Nacionalnog okupljanja Žordan Bardela neiskusan i da će morati da nadoknadi nedostatak iskustva, jer nikada nije bio u poziciji da upravlja bilo čim, a da je Erik Sioti, koji je nedavno smenjen sa mesta predsednika Republikanske stranke (LR), trebalo više da se konsultuje sa članovima stranke.

Parlamentarni izbori će se u Francuskoj održati 30. juna i 7. jula, a poslednja istraživanje javnog mnjenja sugerišu da bi u Francuskoj ujedinjena levica i Nacionalno okupljanje krajnje desnice mogli da pobede koaliciju predsednika Emanuela Makrona.

Autor: redprotal.rs