Bajke su oduvek bile neizostavni deo dečjeg obrazovanja i odrastanja, a svako novo vreme donosilo je nove bajke. ✨🥰

Sjajne knjige, druženja sa piscima, zanimljive radionice, predstava Dečjeg kulturnog centra očekuju mališane tokom Dečjih dana kulture koji se održavaju do 9. aprila. 📚

U petak 7. aprila u knjižari Delfi SKC očekuje nas bogat program. U 19 sati jedan od omiljenih pisaca za decu i mlade Uroš Petrović sprema nezaboravno druženje sa mališanima povodom knjige Bajke: Prvih sedam. 👆🏻📚

Čitanje bajki unapređuje koncentraciju i pamćenje, podstiče razvoj uma, mašte i kritičkog razmišljanja, uspostavlja empatiju i samosvest, razvija jezičke veštine, a sve to se značajno odražava na postignuća u školovanju i životu. U vreme kad je obrazovanje bilo usmeno i u okviru uže zajednice, bajke su i nastajale baš iz tih razloga. One su oduvek bile neizostavni deo dečjeg obrazovanja i odrastanja, a svako novo vreme donosilo je nove bajke.

I ovaj put, Uroš ima novu zagonetku za vas, a ukoliko budete znali odgovor, možda baš vi osvojite lepe nagrade! Uz svaku kupovinu u Laguninim klubovima čitalaca, Delfi knjižarama, kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs, na poklon ćete dobiti aprilsko izdanje časopisa Bukmarker. U njemu se nalazi Uroševa zagonetka. A da biste znali kako da nam pošaljete odgovor, pogledajte šta Uroš ima da vam kaže na Instagram profilu @mala.laguna.

Pre druženja sa Urošem, pozivamo vas da prisustvujete i Laguninom književnom klubu, posvećenom svetskom hitu za mlade Kuća u Ulici Mango, od 18 sati.

Foto: REDPORTAL.RS/REDPORTAL.RS

Autor: redportal.rs