Utakmica za nastavak evropske bajke Novosađana ☝️

Rukometaši novosadske Vojvodine večeras igraju jednu od najvažnijih utakmica u istoriji kluba, a protivnik je Kadeten iz Švajcarske.

Večeras u 20.45 u dvorani Slana bara u Novom Sadu, za koju nema više ulaznica, igra se utakmica čiji ishod će dati odgovor na pitanje koji od večerašnjih rivala će obezbediti plasman među 12 najboljih timova Lige Evrope.

Trener Vojvodine, i novi selektor Srbije, Boris Rojević je za klupski sajt izjavio:

Da nam je neko ponudio da igramo utakmicu, pred svojim navijačima, za prolaz u Top 12, sigurno bismo odmah prihvatili. Mi smo u Šafhauzenu, iako lišeni pomoći čak šestorice igrača, pokazali da možemo da se nosimo i sa tako iskusnim evropskim klubovima kao što je Kadeten koji godinama igra važnu ulogu u evropskim takmičenjima. I dalje nismo potpuno zdravi, ne možemo da računamo na sve igrače, ali je situacija svakako malo bolja. Očekujem da će igrači igrati i preko granice bola, da će navijači osetiti trenutak, da će nam biti velika podrška i da ćemo u prepoznatljivoj atmosferi Slane Bare uspeti da napravimo čudo, a to je plasman među 12 najboljih u Ligi Evrope.

Vojvodina je u Švajcarskoj poražena rezultatom 27:24, tako da bi novosadskom timu eventualna pobeda sa ili više golova razlike donela osvajanje trećeg mesta u grupi i plasman u doigravanje gde bi se sastala sa nemačkim Berlinom u dvomeču za plasman u četvrtfinale Lige Evrope.

Autor: Balša Stupar