Lepotica na meti antisemitskih komentara

Ejpril Benajum, lepotica kojoj je za dlaku izmakla titula mis Francuske, našla se na meti rasističkih uvreda zbog toga što je iznela svoje poreklo. Naime, ona je ispričala da joj je majka srpsko-hrvatskih korena, a otac izraelsko-italijanskog porekla. Nakon toga je počela da dobija gnusne uvrede, a skandal je odjeknuo u svetskim medijima i na društvenim mrežama, prenosi Jerusalem Post.

Antisemitske poruke osudio je veliki broj francuskih političara, a ministar unutrašnjih poslova Francuske je naredio hitnu istragu.

IZVOR: TW / @ronagam

Sve je počelo tako što su na račun izjave koju je Ejpril dala počele da pristižu brojne poruke, uključujući i objavu na Tviteru u kojoj je autor napisao da je Hitler zaboravio na nju izazvale su osudu nekih od najvažnijih francuskih političara. Kako navodi britanski Times, najmanje 40.000 komentara na toj društvenoj mreži odnosilo se prošle subote na misicu i njeno jevrejsko poreklo. Reagovao je i ministar unutrašnjih poslova Francuske koji je naredio istragu i podizanje optužnice.

- Mobilizovao sam policiju i žandarmeriju - poručio je Žerald Darmanen, ministar unutrašnjih poslova.

IZVOR: YT / La Provence

Autor: redportal.rs

#Ejpril Benajum

#Fransuska

#antisemitizam

#ministar unutrašnjih poslova

#misica