Navode da nema opasnosti za gledaoce iako su četiri stadiona navodno na meti terorista

UEFA se oglasila povodom pretnji Islamske države da će doći do terorističkih napada na utakmicama Lige šampiona, poručivši da za sada neće doći do njihovog programa. U kratkom saopštenju, UEFA je potvrdila da je zaista bilo informacija o potencijalnom napadu na četiri stadiona na kojima se igraju četvrtfinalne utakmice, ali da nema opasnosti po gledaoce.

- UEFA je svesna navodnih terorističkih pretnji koje su upućene uoči ovonedeljnih utakmica UEFA Lige šampiona i usko sarađuje sa vlastima država u kojima se igraju ove utakmice. Planirano je da se sve utakmice održe prema već utvrđenom programu uz odgovarajuće bezbednosne mere - navedeno je iz Niona nekoliko sati uoči utakmica koje su večeras zakazane od 21 čas, između Arsenala i Bajerna u Londonu i Real Madrida i Mančester sitija u Madridu.

Informacije o navodnim pretnjama Islamske države pojavile su se u ponedeljak u kasnim večernjim časovima u Španiji, nakon što je fondacija Al Azim objavila poster na kome se preti terorističkim napadom na četiri stadiona - u Madridu, Londonu i Parizu. Osim pomenutih utakmica koje se igraju večeras, u sredu nas čekaju dueli Atletika i Dortmunda, odnosno Pari Sen Žermena i Barselone.

Inače, fondacija "Al Azim" služi za objavljivanja poruka Islamske države, ali mnogi navijači misle da je u pitanju samo pretnja zbog dizanja panike, pošto veruju da ne bi unapred otkrivali svoje namere. Bez obzira na sve, organizovani su posebni sastanci bezbednosnih službi.

IZVOR: X / partidazocope

Autor: mondo.rs