Gotovo nema osobe na svetu koja ne voli kukuruz. BIlo da je pečen ili skuvan, ogroman je izvor zdravlja. 🌽

Kukuruz je pun vlakana koja su izuzetno dobra za probavu. Osim što će vam pomoći da održite dobru liniju, ona sprečavaju zatvor, pojavu hemoroida i navodno smanjuju rizik od nastanka raka creva. Istraživanja pokazuju da kukuruz pomaže i u razvoju dobrih bakterija u debelom crevu. Odličan je i za želudačne probleme, jer ublažava simptome gastritisa i čira na želucu.

Dijeta po danima:

Ponedeljak 🌽

Doručak: kukuruz šećerac začinjen sa slaninom i kiselim mlekom

Ručak: paradajz čorba, grašak sa piletinom, kupus salata

Večera: pita bundevara i nekoliko brazislkogh oraha

Utorak 🌽

Doručak: kukuruz šećerac sa kašikom pavlake i sitno seckane pečenice

Ručak: kuvano sočivo i salata od sveže rendane cvekle začinjena maslinovim uljem

Večera: integralne testenine u paradajz sosu sa sitnim sirom

Sreda 🌽

Doručak: omlet sa prazilukom

Ručak: bela čorba od pilećeg mesa, paškanata i krompira, i dinstana junetina sa renom

Večera: pileće belo na žaru i kupus salata

Četvrtak 🌽

Doručak: salata od kukuruza šećerca, sveže paprike, crvenog luka i crvenog pasulja

Ručak: musaka od tikvica sa mlevenom junetinom i salata od cvekle

Večera: projara sa povrćem po izboru

Petak 🌽

Doručak: palenta sa slaninom i semenkama susama, kiselo mleko

Ručak: boranija sa mesom, kupus salata

Večera: sardina sa lukom

Subota 🌽

Doručak: palenta sa jogurtom

Ručak: pirinač sa povrćem i meso po izboru

Večera: integralni hleb sa humusom, ćureća prsa, jogurt

Nedelja 🌽

Doručak: kukuruz šećerac i kiselo mleko

Ručak: krompir čorba i salata od cvekle

Večera: prepečen hleb sa domaćim sirom i jajima, paprika i paradajz

Autor: Magazin Novosti