Trileće je kolač koji je veoma postao popularan na ovim prostorima. Ako ste ljubitelj ove poslastice, pravo je vreme da isprobate ovaj recept koji je obogaćen i kokosom. Uživajte!
Sastojci: 👩🏻🍳
Za koru: 👩🏻🍳
6 jaja (sobne temperature)
360 g šećera
350 g brašna
1 kašika praška za pecivo
180 ml kokosovog mleka
Za fil: 👩🏻🍳
1 konzerva kondenzovanog mleka
250 ml mleka
180 ml kokosovog mleka
Za dekoraciju: 👩🏻🍳
80-100 g kokosa
Priprema: 👩🏻🍳
Odvojite belanca i žumanca, pa belanca umutite, postepeno dodavajući šećer. Mutite sve dok ne dobijete čvrst šne. Potom dodajte žumanca, umutite dobro mikserom, a potom ddajte brašno i prašak za pecivo. Sve lagano sjedinite. Onda sipajte i toplo kokosovo mleko i promešajte.
U prethodno premazan kalup puterom, dodajte dobijenu smesu i poravnajte. Pecite na 180 stepeni oko 30-35 minuta.
U međuvremenu, u posudi pomešajte sve tri vrste mleka i dobro promešajte. Koru koja se ispekla izbockajte viljuškom, isecite na kocke dok je još u plehu, pa prelijte smesom od tri mleka.
Stavite u frižider minimum 3 sata, pa pospite kokosom.
RECEPT: Posni rolat s kokosom i mlevenim keksom 👩🏻🍳🍰
RECEPT: Neodoljive rolnice sa kokosom 👩🏻🍳🥥
Autor: Magazin Novosti