👩🏻🍳 Sastojci:
- puter 🧈
- plazma ili neki drugi keks koji volite, a koji će poslužiti kao korica i obloga 🍪
- mlečna čokolada 🍫
- slatka pavlaka
- banane 🍌
- sladoled po želji 🍨
- toffee čokolada
👩🏻🍳 Priprema:
Istopite puter. 🧈
U blenderu sameljite keks po volji, ukoliko niste uzeli već mleveni. 🍪
Kada je keks mleven, dodajte mu istopljeni puter pa nastavite da blendate dok ne dobijete gnjeckavu smesu.
Smesu izručite u pleh za tart. Lepo je rasporedite po dnu i obložite ivice. Trik koji vam može pomoći je čaša kojom ćete lakše poravnati dno.
U posudu stavite puter i istopite ga na umerenoj vatri. 🧈 Dodajte mu mlečnu čokoladu 🍫 i slatku pavlaku dok se sve lepo ne istopi.
Kada se smesa prohladi sipajte je u kalup za tart koji ste prethodno obložili keks masom. 🥧
Iseckajte banane i poređajte po celoj površini tarta. 🍌
Umutite slatku pavlaku ili šlag ako više volite i premažite tart preko banana.
Po želji na gotov tart možete poređati red toffee čokolade, biće još ukusnije.
Izrendajte malo mlečne čokolade.
Ostavite u frižider da se prohladi.
Tart možete servirati uz sladoled. 🍨🥧
Uživajte! 👩🏻🍳👌🏻
RECEPT: Domaća GIBANICA 👩🏻🍳🧀
RECEPT: Osvežavajuća voćna torta 👩🏻🍳🍰
RECEPT: Posna plazma 👩🏻🍳🍰
Autor: Redportal.rs