Koncert će trajati preko dva i po sata i biće prava poslastica za sve fanove EKV-a

EKV tribute band project Deca iz vode obeležiće 35 godina albuma Samo par godina za nas u petak 5. aprila u 20h u Zappa Bazi u Beogradu. Kao specijalni gosti pridružiće im se Srđan Žika Todorović i Tanja Jovićević.

Foto: Zappa Baza/Zappa Baza

Posle rasprodatih koncerata u novembru i februaru, udruženje Deca iz vode vas poziva u Zappa Bazu na novi koncert na kojem ćemo slušati pesme EKV-a. Na ovom koncertu, Deca iz vode obeležiće 35 godina od čuvenog albuma Samo par godina za nas na kojem se pored naslovne nalaze i pesme Krug, Srce, Iznad grada, Amerika, Sinhro i druge. Specijalni gosti na koncertu biće Srđan Žika Todorović (bubnjar na tom albumu) i Tanja Jovićević (prateći vokal na albumu). Posle 35 godina Žika i Tanja zajedno na bini i izvode pesme EKV-a!

Žiki je posle albuma Ljubav ovo bio drugi album koji je snimio sa Milanom, Magi i Bojanom i te godine su dostigli i najveću popularnost u celoj karijeri. Žika je nakon objavljivanja albuma i koncertne turneje po celoj bivšoj Jugoslaviji sledeće godine napustio bend i posvetio se glumačkoj karijeri. Neizbrisiv trag koji je Žika ostavio svojim unikatnim stilom sviranja bubnjeva u pesmama EKV-a i danas su uzor novim generacijama bubnjara a pesme muzička rok lektira. 

Foto: Deca iz vode/Deca iz vode

- Neizmerno nam je drago što je Žika sa nama na bini već treći put u Beogradu u poslednjih par meseci i možemo reći da su koncerti sa njim čista emocija, magija i pozitivna energija u prostoru. Tada je EKV bio u zenitu kada se tražila karta više za njihove koncerte, a tako je i danas kada Žika ponovo svira pesme EKV-a - kažu Deca iz vode.

Foto: Deca iz vode/Deca iz vode

Tanja Jovićević je na Milanov poziv i insistiranje bila prateći vokal grupe EKV u periodu od 1989. do 1993. godine, kada je učestvovala u snimanju pesama na albumima Samo par godina za nas i Dum Dum i nastupala zajedno sa njima na nekoliko turneja. Na neki način, bila je pridruženi član EKV-a, a u tom periodu je aktivno pevala i u svom matičnom bendu Oktobar 1864 po kojem je ostala najpoznatija. Nakon toga nastavila je svoju samostalnu karijeru i pevala sa raznim bendovima, uvek čuvajući sećanje na pesme koje je snimila sa Oktobrom i EKV-om koje je rado izvodila. Posle malo duže pauze svi ljubitelji EKV-a imaće prilike da je čuju uživo i u Beogradu, a Tanja će pre koncerta evocirati uspomene na taj period.

Foto: Deca iz vode/Deca iz vode

Deca iz vode je EKV tribute band i projekat nastao 2015. u Beogradu sa idejom da se koncertno obeležava sećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih obeležja ovog benda je što je to jedini aktivni EKV tribute koji je istovetan nekadašnjoj njihovoj postavi . U ulozi Milana Mladenovića, kao vokal i gitara, je Aleksa Vučković a kao nekad Margita klavijature svira Luna Škopelja. Bas gitaru svira Lazar Ostojić a bubnjeve Nikola Rajović. Svi članovi ovog benda su iskusni, školovani i vrhunski muzičari uključeni u razne druge bendove, a zajednička strast prema EKV-u ih je spojila u ovom projektu. Na repertoaru su svi najveći hitovi sa svih šest studijskih albuma EKV-a plus njihov debi kao Katarina II. Od strane muzičke i stručne javnosti bend često dobija epitet kao najbolji i najverniji originalu EKV tribute koji je postojao a u tome im pomaže i saradnja koju imaju sa bivšim članovima EKV-a i koji su im povremeno gosti na koncertu Srđan Žika Todorović, Ivan Ranković Raka, Bole Stanojević i Tanja Jovićević.

Foto: Deca iz vode/Deca iz vode

- Koncert će trajati preko dva i po sata i biće prava poslastica za sve fanove EKV-a i nostalgično putovanje u prošlost kada su Žika i Tanja delili binu sa Milanom, Magi i Bojanom. Ovakav koncert je jedinstven i preporuka je svima da nabave karte na vreme jer su naši koncerti sa Žikom rasprodati danima pre održavanja. Vidimo se u petak, 5. aprila od 20h u Zappa Bazi u Beogradu... Putujemo iznad grada, grad se smeje, gleda na nas... - kažu Deca iz vode.

Ulaznice možete nabaviti na prodajnim mestima tickets.rs ili online na njihovom SAJTU po početnoj ceni od 1500 din, a specijalno dizajnirane karte po ceni od 1400 din u Zappa Baru (Kralja Petra 41).

IZVOR: YT / acastarmedia

IZVOR: YT / acastarmedia

Autor: Redportal.rs