Budite sami svoj giros-majstor

Materijal za tortilje ili giros pite

-500g brašna
-200ml kisele vode
- 100ml jogurta
-1 kesica praska za pecivo
-60ml ulja
-1 kašičica soli

Materijal za giros

- 500g mesa od svinjskog vrata
- 2 kašike meda za meso
- 500g pomfrita smrznutog
- glavica crnog luka
- 100ml crvenog vina
- začini za meso po ukusu

Priprema tortilje:

U vanglicu sipate 250g brašna, dodate prašak za pecivo i so, pa sve promešate. Dodate jogurt, vodu i 50ml ulja i sve sjedinite kašikom, a onda dodate ostatak brašna. Umesite testo u jednu loptu, pa podelite na 6 loptica.

Razvijate i pečete na prethodno ugrejanom tiganju, sa svake strane po 1-2 minuta, dok se ne pojave mehurići.

Meso narežite što sitnije komade, prelijte medom i vinom, posolite i pržite na tiganju bez ulja po minut, dva sa obe strane, pomfrit spremite kako inače spremate.

Tortilju savijte u fišek, naređati povrće, preko pomfrit, meso i preliti kečapom po želji.

Prijatno!

Autor: Magazin Novosti