Ako vam se sviđa kombinacija krompira i mesa, sigurno volite musaku.
Zato vam danas predlažemo sočnu varijantu sa slaninom i kačkavaljem.
Sastojci:
250 gr ml. mesa
1 glavica crnoga luka
četiri čena belog luka
50 grama suve seckane slanine
ulje
mlevena paprika, biber, suvi začin
500 gr krompira
100 grama rendanog kačkavalja
2 jaja
100 ml. mleka
2 kasike kisele pavlake
Priprema:
Na krugove iseći krompir, pa dodati malo ulja i promešati. Pola krompira poređati u podmazan pleh.
Na ulju ispržiti seckani crni luk i slaninu i kad se isprži dodati navedene začine.
Krompir poređati polovinu, a mleveno meso odozgo neprženo pa staviti prženi luk sa začinima. Preko toga staviti drugi red kolutova krompira.
Prekriti folijom i peći u rerni na 220 stepeni do 30 minuta. Izvaditi iz rerne, preliti sa umućenim jajima u koja ste dodali pola rendanog kačkavalja, mleko i kiselu pavlaku, i time preliti krompir.
Na kraju dodati ostatak rendanog kačkavalja i vratiti u rernu i peći još 30 minuta da lepo zarumeni.
RECEPT: Punjena pita projara 👩🏻🍳🥚🧅🧀🧂
RECEPT: Čokoladni čizkejk sa orašastim plodovima 👩🏻🍳🍰🍫
RECEPT: Šnicle od kinoe 👩🏻🍳🍔
Autor: Objektiv