Potrebno je:
1 kockica svežeg kvasca
1 ravna kašičica šećera
1 ravna kašičica soli
200ml mlake vode
200ml hladnog mleka
550g brašna
Priprema:
Izmrviti kvasac, dodati šećer, so, vodu i mleko pa promešati, dodati malo brašna i ostaviti da kvasac ne nadođe par minuta. Zatim zamesiti testo dodajući brašno, dok se ne dobije glatka masa. Ostaviti testo da malo odstoji i naraste, prekriti posudu krpom.Kada je nadošlo, premesiti testo na ravnoj površini, dodajući po malo brašna. Kada je testo dobro umešeno, podeliti ga na jufkice, oblikovati po želji i premazati sa malo ulja. Ostaviti ih malo da odstoje, a za to vreme u širu šerpu zagrejati ulje i ubacivati mekike da se prže. Okrenuti kako bi se ispržile sa obe strane.U ulje je uvek dobro ubaciti 2-3 pasulja, kako ne bi zagorevalo.
RECEPT: Kremasta pasta sa brokolijem 👩🏻🍳🥦
RECEPT: Pogačice sa sirom 👩🏻🍳🧀
RECEPT: Zapečene njoke u bolonjeze sosu 👩🏻🍳🍝
Autor: Magazin Novosti