Nema ništa bolje od vruće, tek ispečene pogače.

Mekana i hrskava, sigurno nećete moći da joj odolite.

Sastojci:

600-700 gr. brašna

2 jaja

30 gr. kvasca

300 ml. mleka

100 gr maslaca

50 ml. ulja

so, malo šećera

1 žumance

susam

Priprema:

U malo mlakog mleka rastvoriti kvasac sa kašikom šećera, dodati 2 jaja, ulje, pa zatim ostatak mleka. Dodati brašno i so i zamesiti srednje tvrdo testo.

Ostaviti u vanglici da malo poraste pa ga razviti.

Premazati omekšanim maslacem. Urolati.

Seći rolate i ređati u podmazan pleh. Ostavite pogaču da malo naraste, namažite žumancetom i pospite susamom.

Peći na 200 stepeni 45 minuta. Možete da na polovini pečenja smanjite na 180 stepeni.

Autor: Objektiv