Marokanska kuhinja puna je maštovitih jela od povrća. Jedno od njih je taktouka, topla salata od mekog povrća koja se poslužuje kao prilog ili rustikalni namaz za lepinje i sendviče.
Sastojci:
2 velike paprike, 3 kašike maslinovog ulja, 4 velika paradajza, 2 čena belog luka, 2 kašike seckanog peršuna, 2 kašike seckanog korijandra, 1 kašičica dimljene mlevene paprike, pola kašičice kima, 1 prstohvat kajenskog bibera, pola kašičice soli, pola kašičice šećera u prahu.
Priprema:
🌶 Na roštilju ili pod grillom u pećnici peći papriku i okrenuti je svake 3 do 4 minute dok lagano ne zagori i omekša. Staviti je na tanjir, prekriti krpom i ostaviti sa strane da se ohladi.
🍅 U međuvremenu paradajz blanširati u vrućoj vodi, oguliti ih, očistiti od semenki i grubo naseckari na komade od 1,5 cm. Paprike oguliti i očistiti od semenki te ih naseckati na komade od 1,5 cm.
🧄 U dubokoj tavi zagrejati maslinovo ulje pa dodati seckani beli luk pa za desetak sekundi i naseckani paradajz, začine, začinsko bilje, so i šećer. Poklopiti i pirjati 10 minuta dok paradajz ne omekša.
🍴 Povremeno promešati. Dodati naseckanu papriku i pomešati sve sastojke. Ostaviti da lagano krčka 10 minuta dok sva tekućina ne ispari.
Uživajte! 😊
Isporuka HRANE DRONOM! 😲
Savršen ručak: MARINIRANA JUNETINA 🧄🧅🥩
Zdrava ČORBA 🥘
AJVAR pomaže u MRŠAVLJENJU! 😁
Autor: redportal.rs